Meerwaarde

 

Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze inschakelen in de totale zorgbenadering van de bewoners/patiënten met dementie draagt bij tot hun levenskwaliteit.  Door zorgverleners hierbij te betrekken via overleg verhoogt de kwaliteit van de zorg. Deze geïntegreerde aanpak maakt dat de energie stroomt in het hele ‘huis’.  Dat voelt iedereen !

 

 

Wat willen onze contactclowns bereiken

bij bewoners ?

 

Doordat zij regelmatig langskomen leren zij de bewoners/patiënten beter kennen.  Door hun belevingsgerichte houding vertrekken onze contactclowns vanuit het perspectief van de bewoner/patiënt. Zintuiglijk geven onze contactclowns positief gerichte prikkels waardoor bij de bewoner de stress verlaagt en de eigenwaarde kan toenemen. Nabijheid en aanraking kunnen de bewoner in een geborgenheid brengen.  Op deze manier werkt een warm en deugddoend moment nog lang na.

 

 

Wat willen onze contactclowns bereiken bij zorgverleners ?

 

Naast het delen van bevindingen geven onze contactclowns hen de mogelijkheid andere ingangswegen te vinden om hun bewoners/patiënten te bereiken. Zoals beschreven in onze missie hopen wij dat zorgverleners op deze manier de vlinder in zichzelf ontdekken. Fladderen vanuit deze belevingsgerichte houding betekent een meerwaarde voor het contact met de bewoners.  Ons lichaam is het mooiste instrument.