Vormingen en workshops (2022-2023)

Door deel te nemen aan onze vormingen steunt u structureel de werking van onze vzw. Het zijn onze eigen contactclowns die vorming geven vanuit een sterk belevingsgerichte visie. Ons doel is om zorggevers vanuit onze expertise tools aan te bieden om via speelse communicatie de kwaliteit van de zorgbenadering te versterken.

 

Wil je via onze nieuwsbrief op de hoogte gehouden worden over onze werking en/of workshops? Schrijf je dan in via volgend formulier.

Proeven van de Gentle Clown via speelse communicatie

De sleutel tot contact met moeilijk bereikbare mensen (2dagen)

 

29en 30 april 2023

De Gentle clown, de clown als bezoeker, wordt sinds enkele jaren meer en meer ingezet in zorginstellingen. Wetenschappelijke studies hebben intussen aangetoond dat de Gentle clown, door zijn aanwezigheid, voor bewoners/patiënten/cliënten/partners en voor verzorgend personeel/mantelzorgers, de levenskwaliteit gevoelig kan verbeteren.

 

De contactclown op bezoek voert geen nummer op, maar streeft er naar om op een eerlijke, gevoelige en speelse wijze samen, met de bezochte persoon, een aangenaam moment te beleven. De clown gebruikt hierbij al zijn troeven: zijn openheid, spontaniteit, broosheid, nieuwsgierigheid, speelsheid, ondeugendheid, zachtheid, aanwezigheid…

 

Tijdens het weekend tuimelen we samen met contactclown Bieke uit ons hoofd in het moment. En wat een ruimte valt daar te ontdekken! Ruimte voor stilte, voor voelen, ruimte voor verwondering, voor falen en ontdekken, ruimte voor verbeelding, voor het plezier van (samen) spelen.

Via verschillende bewegingsoefeningen en spelopdrachten komen we in voeling met onszelf om zo ook de ander te ontdekken, met de ander te verbinden vanuit lichtheid en oprechtheid. Via diverse uitnodigingen oefenen we onze open, niet-oordelende aandacht en creëren zo veel ruimte voor het moment, voor onszelf, voor de ander, voor het ont-moeten. Al spelend gaan we samen op zoek naar een ritme dat bij ons past.

De nieuwe ervaringen, inzichten en tools zullen je als zorggever of mantelzorger ondersteunen in jouw contact met bewoners/cliënten/patiënten/partners die moeilijker bereikbaar zijn. Kortom een aanrader voor iedere zorggever die wil 'proeven' van de clown.

Met attest van deelname.
Deze workshop staat open voor ieder die interesse heeft om van de Gentle clown te proeven, ook voor wie niet in de zorgsector werkt!

 

Docente


Bieke Coenen is moraalfilosoof en werkt al ruim 15 jaar als leerkracht. Een 10 tal jaar geleden ontdekte ze clownerie. Sindsdien is het een wezenlijk onderdeel van haar leven. Sinds 2015 is ze werkzaam als Gentle Clown bij vzw Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze.
 

Inschrijven:  Inschrijvingsformulie

Locatie        : Zwijnaarde-Gent (i.s.m. LDC De Mantel)

Data            : 29 en 30 april 2023

Dagen         : zaterdag & zondag (9.30-16.30)

Kostprijs      :250 eur excl btw (302,50 eur incl 21% btw)
Betaling       : jouw inschrijving is definitief zodra wij jouw betaling ontvangen hebben

 

Betalingsvoorwaarden: zie onderaan deze pagina en in de google bevestigingsmail (**)

Makkelijk bereikbaar met tram/bus vanaf Sint-Pieters station Gent

Met de auto dichtbij afrit E40/R4 + gratis parking in de buurt

Naast onze eigen kennismakingsworkshop kan u indien gewenst ook een workshop of intervisie 'op maat' aanvragen.  Dit kan zowel voor zorgverstrekkers als mantelzorgers ter plaatse.


Wil je op de hoogte gehouden worden over onze werking en/of workshops? Schrijf je dan in via volgend formulier.

Voor meer info mail naar info@contactclownsindezorg.be of bel 0493 40 36 25

(**)

Betalingsvoorwaarden workshops :

Het totaalbedrag van de factuur dient ten laatste 14 dagen voor aanvang betaald te zijn. Annuleren kan via mailadres boekhouding.neuzeneuze@gmail.com met betalingsvoorwaarden:
    Tot 1 maand vooraf: 20% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 maand en tot 1 week vooraf: 50% van de afgesproken prijs.
    Minder dan 1 week vooraf: 75% van de afgesproken prijs.
    Op de dag zelf: 100% van de afgesproken prijs.