Brakkie
Brakkie

Mensen met dementie en personen met een verstandelijk beperking. Ze zijn zo echt! Ze houden geen schijn op. Hun taal is bijzonder zuiver. Ze zijn wie ze zijn.

Ik had het geluk om hun taal te leren en zo de mogelijkheid gekregen om met hen op een unieke wijze te communiceren. Als contactclown mag ik ook zijn wie ik ben. Zo ont-moeten we elkaar, in de eenvoud van wat hier en nu is.Vanuit het hart en de buik voelen we elkaar aan ... voorzichtig en respectvol. Het zijn verdichtingsmomenten waarin heel veel moois mag en kan gebeuren. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle sprankels poëzie. Ze verrijken mijn leven op een wonderbaarlijke wijze.Gertie
Gertie

De openheid en verwondering van de clown betekent voor mij de ingang voor het maken van contact met mensen die soms moeilijker bereikbaar zijn.  Het is een grondhouding van waaruit ik aandacht geef aan de mens en voorbij ga aan de ziekte of de beperking.

Ik heb ervoor gekozen om dit alles te doen samen met andere contactclowns omdat ik zo blijvend ervaringen kan delen om de kwaliteit van ons ont-moeten steeds te verbeteren.  Dat ik telkens opnieuw deze mooie momenten mag beleven geeft mij ontzettend veel voldoening in het dagelijks leven.


Elfie
Elfie
Bibi
Bibi

Het warme lieve meisje dat er gewoon wil zijn...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Levenslust en heel veel liefde zijn de instrumenten waarmee ik mensen met dementie en een verstandelijke beperking tegemoet treed.

Elke glimlach , elke sprankel van het leven , die ik bij hen kan ontlokken , geven mij enorme voldoening en kracht om er elke dag voor te gaan.

Als contactclown probeer ik nog een dimensie verder te gaan , samen heerlijke momenten beleven en je verwonderen over de communicatie die zo ontstaat.

Kwetsbaar, open , zacht en nieuwsgierig , zo stel ik mij op voor hen.

 Pom
Pom

Ik ga met jou mee in jouw verbeelding. Samen vinden we er de mooiste plekjes waar we bij elkaar kunnen zijn, waar we van elkaars aanwezigheid kunnen genieten, waar we samen unieke momenten beleven die blijven nazinderen.Piroewet
Piroewet

Met mijn rode neus gaat er een nieuwe wereld open; met verwondering kijk en voel ik wat zich in het nu aandient: een aanraking, een danspasje, een melodietje, bewust aanwezig zijn met de ander. 

Vanuit mijn hart contact maken met een kwetsbaar persoon, voorbij ziekte of beperking, de ziel raken met een vleugje lichtheid.

 


Marcelleke
Marcelleke

Een lach, goedendag… Hier ben ik weer! Streling op je rug, een lach op je gezicht, een traan op je wang, een knuffel of een knipoog, keer op keer, raak jij mij en breng ik jou een goedendag. Ik zwaai, daar ga ik weer, tot de volgende keer.  Streling op je rug, zoen op je wang….

 


Zoeze
Zoeze

We zijn samen. Zovéél ruimte. Ik waai met jou mee Whiehw ! We waaien samen Wow! We raken elkaar en genieten Whiehw ! Wow ! Ohhhh ! Hihi kijk ons haar nog voor even uit modelStivi
Stivi

Stivi geniet ten volle van elke ontmoeting. Wandelt, zingt, danst, luistert, voelt wat kan.

 

Samen op weg… zuid, noord, oost of west, met een lach of een traan, Stivi past zich aan!Lily
Lily

Mijn gevoel voor humor en mijn passie voor improvisatie brengt mij bij jou! Lily laat zich enthousiast regisseren door personen met een beperking of met dementie, met oog voor wie hen verzorgt en wie hen lief heeft. Door ‘theater aan bed’ te brengen - zo noemde een bewoonster het - combineer

ik mijn sociaal engagement met mijn clownstalent. Ik sta er versteld van hoe bijzonder ‘contact maken’ is. De reactie van iemand die onbereikbaar ‘lijkt’, is één van de mooiste ervaringen van mijn leven. Wat het extra prettig maakt, is dit delen en versterken met mijn clown-maatjes.

Mijn visie: Leven met je hoofd in de wolken, je beide voeten op de grond en je hart in de wereld. Mijn missie: De lach op jouw gezicht.


Hupsa
Hupsa

Hupsa, hier ben ik …Vanuit een zachte klank of een kleine beweging … , zie, voel of hoor je mij . Ik ben er … , voor jou. Een kleine blik van je, een glimlach of traan van geluk, maakt dat we dichter bij elkaar komen. En voor je het weet, beleven we ‘iets speciaal’ … samen - verbonden. Letterlijk verbonden met mijn hand op je schouder of via onze glimlach. Hupsa, ik kom graag terug.!


Fabèle
Fabèle

Fabèle is een teder en liefdevolle clown. Een warme deken. Blij als een kind op een schommel. Altijd verwonderd.

Laat ons samen zingen en spelen!


Pekkie
Pekkie

Ik blaas beestig leuke bellen de wereld in. Ik zorg voor warme en spontane momenten. Ook zonder mijn rode dopneus zit ik vaak al in de verwonderlijke wereld van de clown.


Vonne
Vonne

Een bloemig meisje dat in zachte beroering helende dromen spint van kleuren, geuren en klanken. Ze komt voorzichtig kloppen aan de deur van je gedachten en nodigt je uit om ze spelenderwijs te schikken tot een mooi boeket


Pierre Petit
Pierre Petit

Ik ben een aaibare reus met absurde speelneusvleugels. Contact is meer dan woorden voor me, daarom luister ik met al m’n zintuigen naar jou.


Malou
Malou

Ik kijk, en ik zie je. Ik raak aan, en ik voel je. Ik luister, en ik hoor je. Mijn tong tintelt om voor jou te zingen. Mijn handen zoeken naar een aanraking. En voor heel even zijn we samen een.


Mafraise
Mafraise

Samen leven, samen dansen, samen zwijgen, samen zingen, waar ben je zodat ik je kan bezoeken, even los van de soms absurde realiteit, nieuwsgierig, knettergek, liefdevol en zacht in een ruimte van vertrouwen   ...hier ben je, dank je dat ik jou mag ontmoeten