Brakkie
Brakkie

Mensen met dementie en personen met een verstandelijk beperking. Ze zijn zo echt! Ze houden geen schijn op. Hun taal is bijzonder zuiver. Ze zijn wie ze zijn.

Ik had het geluk om hun taal te leren en zo de mogelijkheid gekregen om met hen op een unieke wijze te communiceren. Als contactclown mag ik ook zijn wie ik ben. Zo ont-moeten we elkaar, in de eenvoud van wat hier en nu is.Vanuit het hart en de buik voelen we elkaar aan ... voorzichtig en respectvol. Het zijn verdichtingsmomenten waarin heel veel moois mag en kan gebeuren. Ik ben dankbaar voor deze waardevolle sprankels poëzie. Ze verrijken mijn leven op een wonderbaarlijke wijze.Gertie
Gertie

De openheid en verwondering van de clown betekent voor mij de ingang voor het maken van contact met mensen die soms moeilijker bereikbaar zijn.  Het is een grondhouding van waaruit ik aandacht geef aan de mens en voorbij ga aan de ziekte of de beperking.

Ik heb ervoor gekozen om dit alles te doen samen met andere contactclowns omdat ik zo blijvend ervaringen kan delen om de kwaliteit van ons ont-moeten steeds te verbeteren.  Dat ik telkens opnieuw deze mooie momenten mag beleven geeft mij ontzettend veel voldoening in het dagelijks leven.


Elfie
Elfie

Het warme lieve meisje dat er gewoon wil zijn...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Piroewet
Piroewet

Met mijn rode neus gaat er een nieuwe wereld open; met verwondering kijk en voel ik wat zich in het nu aandient: een aanraking, een danspasje, een melodietje, bewust aanwezig zijn met de ander. 

Vanuit mijn hart contact maken met een kwetsbaar persoon, voorbij ziekte of beperking, de ziel raken met een vleugje lichtheid.

 


Plous
Plous

We zijn samen. Zovéél ruimte. Ik waai met jou mee Whiehw ! We waaien samen Wow! We raken elkaar en genieten Whiehw ! Wow ! Ohhhh ! Hihi kijk ons haar nog voor even uit model


Bibi
Bibi

Levenslust en heel veel liefde zijn de instrumenten waarmee ik mensen met dementie en een verstandelijke beperking tegemoet treed.

Elke glimlach , elke sprankel van het leven , die ik bij hen kan ontlokken , geven mij enorme voldoening en kracht om er elke dag voor te gaan.

Als contactclown probeer ik nog een dimensie verder te gaan , samen heerlijke momenten beleven en je verwonderen over de communicatie die zo ontstaat.

Kwetsbaar, open , zacht en nieuwsgierig , zo stel ik mij op voor hen.

 


Pom
Pom

Ik ga met jou mee in jouw verbeelding. Samen vinden we er de mooiste plekjes waar we bij elkaar kunnen zijn, waar we van elkaars aanwezigheid kunnen genieten, waar we samen unieke momenten beleven die blijven nazinderen.Filou
Filou

Een lach, goedendag… Hier ben ik weer! Streling op je rug, een lach op je gezicht, een traan op je wang, een knuffel of een knipoog, keer op keer, raak jij mij en breng ik jou een goedendag. Ik zwaai, daar ga ik weer, tot de volgende keer.  Streling op je rug, zoen op je wang….

 


Pierre Petit
Pierre Petit

Ik ben een aaibare reus met absurde speelneusvleugels. Contact is meer dan woorden voor me, daarom luister ik met al m’n zintuigen naar jou.


Hupsa
Hupsa

Hupsa, hier ben ik …Vanuit een zachte klank of een kleine beweging … , zie, voel of hoor je mij . Ik ben er … , voor jou. Een kleine blik van je, een glimlach of traan van geluk, maakt dat we dichter bij elkaar komen. En voor je het weet, beleven we ‘iets speciaal’ … samen - verbonden. Letterlijk verbonden met mijn hand op je schouder of via onze glimlach. Hupsa, ik kom graag terug.!Pekkie
Pekkie

Ik blaas beestig leuke bellen de wereld in. Ik zorg voor warme en spontane momenten. Ook zonder mijn rode dopneus zit ik vaak al in de verwonderlijke wereld van de clown.


Mafraise
Mafraise

Samen leven, samen dansen, samen zwijgen, samen zingen, waar ben je zodat ik je kan bezoeken, even los van de soms absurde realiteit, nieuwsgierig, knettergek, liefdevol en zacht in een ruimte van vertrouwen   ...hier ben je, dank je dat ik jou mag ontmoeten


Vonne
Vonne

Een bloemig meisje dat in zachte beroering helende dromen spint van kleuren, geuren en klanken. Ze komt voorzichtig kloppen aan de deur van je gedachten en nodigt je uit om ze spelenderwijs te schikken tot een mooi boeketDodokus
Dodokus

’s Morgens ben ik nooit goed wakker; ’s avonds wil ik niet naar bed… (dodo….)

Dan zit ik vol leven en haal ik graag kattenkwaad uit… 

Ik zing graag een liedje voor jou of speel een melodietje uit ‘de tijd van toen…’

Ik strooi graag liefde om me heen (…kus(je) hier, kus(je) daar…)

Ik hou van jou met heel mijn hart! Ik zie je graag zoals je bent! Mag ik bij jou ook mezelf zijn?

Want dan ont-moeten we elkaar écht! Dan ontstaat er iets bijzonders tussen jou en mij.

Ik kijk ernaar uit om jou te leren kennen…  Tot gauw?

 


Tita
Tita

Een magisch moment tussen jou en mij. Iets oh zo kleins, of soms zo groot. Het vult de ruimte met liefde, ons hart vol met warmte. Een glimlach op de snoet en hup de magie gaat voort. 


Moemoe
Moemoe

Met een lach en een traan, met alle emoties, samen het leven wat lichter maken. En toch ook intenser.


Caramelitha
Caramelitha

Ik kan vind het leuk om samen te zijn met jou. Ik kan er ook enorm van genieten als ik verbinding kan maken met jou, om jou oprechte aandacht te schenken. Zonder enige verwachting samen met ons tweeën neuriënd op weg te zijn.

Met mijn authenticiteit en jouw kwetsbaarheid, wij samen volledig in vrijheid, genietend. Met mijn vriendelijke smile, neem ik je mee naar mijn positieve energie. Al dansend creëren we onvergetelijke momenten, die je nog lang na zullen blijven...

 Pippa Lou
Pippa Lou

Je bent mijn sjoe, en mijn hart zegt kiekeboe !!

Ben ik een verlegen meisje of een guitige kwajongen?  Daar vraag je me wat...  Laat me eens kijken hoe jij je voelt.  Ik ben luid of stil, uitgelaten of ingetogen, koesterend of afwachtend, speels of serieus, zot nieuwsgierig, maar ook eerbiedig.  Eén ding is zeker, ik ben er hélemaal voor jou !


Voilà
Voilà

Voilà houdt van pluimen, lichtheid, glitters en bloemen.

Zij komt uit Frankrijk en zingt graag oude Franse liedjes.  

Haar Leuze :

Laat de zon in jouw ziel en jouw hart schijnen.

Laat de vogels door jouw benen vliegen.

Laat de liefde in jouw armen ontluiken.

Laat de lach in jouw ogen dansen.

Voilà!


Mimi
Mimi

In Momenten Intens Mooi Inspirerend ontmoet ik jou ergens onder de regenboog…


Prioella
Prioella

Oeps wat een zakken en zoekvoelen


Twinkel
Twinkel

Die fonkeling in je ogen boven halen … ons groots voelen in kleine momenten … Samen met jou ontdek ik wat ‘licht’ voor jou is, hoe we het kunnen vangen, ermee spelen … en het heel dicht bij ons hart brengen.  In een kleurrijke bubbel van fantasie laten we dat vonkje liefdevol groeien en vorm krijgen.  Ik ben er voor jou, bij jou; ik heb alle tijd.