Wil je meer te weten komen over onze werking ? Nodig dan onze spreker uit voor een actieve lezing. Hieronder programma voor :

 

1) Professionelen (vorming voor medewerkers in zorgcentra, studenten zorgberoepen...)

2) Publiek (getuigenis voor geïnteresseerden, verenigingen, mantelzorgers, praatcafés...)

 

Voor meer informatie mail naar info@contactclownsindezorg.be

Of neem telefonisch contact op met Geert Baetens GSM 0493 40 36 25

 

AGENDA VAN PUBLIEKE LEZINGEN ZIE ONDERAAN DEZE PAGINA


1) Actieve lezing/vorming voor professionelen :

 

"Contactclowns als tedere contactmakers?"

Belevingsgericht werken hoe doen we dat en wat is de meerwaarde voor zorgverstrekkers?

 

Contactclown Geert Baetens brengt een boeiende en interactieve getuigenis.  Wat drijft hem en zijn collega's om 'Gentle Clowning' op de kaart te zetten in Vlaanderen ? Hoe maak je een warm contact met mensen die voor ons moeilijker bereikbaar zijn ? Wat als taal wegvalt ? Je ontdekt dat 'clown' veel meer betekent dan humor en gekheid. Dat het gaat om respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit. 

De grondhouding van de clown is als het ware een onderdeel van de animatieve grondhouding (validation theorie van Naomi Feil voor mensen met dementie) en de verbindende grondhouding (gentle teaching theorie van McGee voor mensen met een verstandelijke beperking).

 

Contactclowns zijn er niet alleen voor de bewoners/patiënten maar ook voor de zorgverleners.  Iedere zorgverlener heeft een vlinder in zichzelf, durf deze los te laten, durf creatief zijn, durf je kwetsbaar opstellen.... en maak zonder rode neus op een 'andere' manier een belevingsgericht contact met bewoners die voor jou niet makkelijk bereikbaar zijn...

Kortom een lezing waarbij je veel ervaringsgericht kan leren. Je gaat naar huis met een 'ander' beeld van de clown en met heel wat bruikbare en ervaringsgerichte tips om contact te maken...   

 

(Geert Baetens is maatschappelijk werker en heeft o.a. gewerkt als referentiepersoon dementie en als consulent bij Expertisecentrum dementie. Verder heeft hij ervaring met basale stimulatie en communicatie bij personen met een verstandelijke beperking. Hij is de oprichter van Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw en heeft meer dan 10 jaar ervaring als contactclown)

 

Kostprijs: 220eur*

Max deelnemers :+- 30

Duur lezing: Max 2u

 

*excl. BTW 21% (incl. vervoerskosten)

2) Actieve lezing/getuigenis voor publiek :

"Belevingsgericht contact maken"

Dementie anders bekeken - Getuigenis van een contactclown

 

Sinds 2013 zijn de contactclowns actief in meerdere woonzorgcentra in Vlaanderen.  Het zijn tedere contactmakers die op een subtiele manier mensen met dementie bereiken via een belevingsgericht zorgmoment. We ontdekken dat ‘clown’ veel meer betekent dan humor en gekheid.  Het gaat om respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit. Na deze voordracht ga je gegarandeerd naar huis met heel wat bruikbare tips om op een andere manier contact te maken met mensen die moeilijker bereikbaar zijn…

Gastspreker is Geert Baetens.  Hij is maatschappelijk werker en heeft o.a. gewerkt als referentiepersoon dementie in een woonzorgcentrum en als consulent bij Expertisecentrum Dementie.  Naast zijn passie contactclownen vertelt hij over zijn overleden vader met dementie en zijn moeder als mantelzorger.

 

Op een liefdevolle en speelse wijze contact maken met een persoon met dementie? Humor in de zorg draagt bij tot hun levenskwaliteit. Ieder van ons kent wel iemand met dementie of een andere beperking. De ziekenhuisclowns kent iedereen maar wie kent de Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze? 
Adhv foto’s en ervaringsgerichte verhalen brengt Geert Baetens een boeiende en interactieve lezing waar plaats is voor ontroering, verwondering en een deugddoend contact.  Wat drijft deze mensen om dit te doen? Wat willen ze bereiken? Hoe maken zij contact zonder taal? Wat kunnen wij van hen leren?

 

Kostprijs: 220eur*
Duur getuigenis: maximum 2u (mag door pauze onderbroken worden)
De spreker biedt tijdens de pauze en na de lezing een persoonlijk luisterend oor voor wie dat wenst

 

*excl. BTW 21% (incl. vervoerskosten)

 

 

AGENDA PUBLIEKE LEZINGEN :