Wil je meer te weten komen over onze werking ? Nodig dan onze spreker uit voor een actieve lezing/vorming. Meer info zie onderaan deze pagina.

 

Voor meer informatie mail naar info@contactclownsindezorg.be

Of neem telefonisch contact op met Geert Baetens GSM 0493 40 36 25

Actieve lezing/vorming :

"Contactclowns als contactmakers? Belevingsgericht werken hoe doen we dat en wat is de meerwaarde voor zorgverstrekkers?" (aangepaste lezing ook beschikbaar voor niet-professionelen/op aanvraag)

 

Contactclown Geert Baetens brengt een boeiende en interactieve getuigenis.  Wat drijft hem en zijn collega's om 'Gentle Clowning' op de kaart te zetten in Vlaanderen ? Hoe maak je een warm contact met mensen die voor ons moeilijker bereikbaar zijn ? Wat als taal wegvalt ? Je ontdekt dat 'clown' veel meer betekent dan humor en gekheid. Dat het gaat om respect, aandacht, aanraking, kwetsbaarheid en authenticiteit. 

De grondhouding van de clown is als het ware een onderdeel van de animatieve grondhouding (validation theorie van Naomi Feil voor mensen met dementie) en de verbindende grondhouding (gentle teaching theorie van McGee voor mensen met een verstandelijke beperking).

 

Contactclowns zijn er niet alleen voor de bewoners/patiënten maar ook voor de zorgverleners.  Iedere zorgverlener heeft een vlinder in zichzelf, durf deze los te laten, durf creatief zijn, durf je kwetsbaar opstellen.... en maak zonder rode neus op een 'andere' manier een belevingsgericht contact met bewoners die voor jou niet makkelijk bereikbaar zijn...

Kortom een lezing waarbij je veel ervaringsgericht kan leren. Je gaat naar huis met een 'ander' beeld van de clown en met heel wat bruikbare en ervaringsgerichte tips om contact te maken...   

 

Geert Baetens is maatschappelijk werker en heeft o.a. gewerkt als referentiepersoon dementie en als consulent bij Expertisecentrum dementie. Verder heeft hij ervaring met basale stimulatie en communicatie bij personen met een verstandelijke beperking. Hij is de oprichter van Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze vzw en heeft meer dan 10 jaar ervaring als contactclown.

 

Kostprijs : 195eur*

Max deelnemers : +- 30

Duur : Max 2u

 

*excl. vervoerskosten 0,34 euro/km vanuit Nevele