Bestuur

Guy Byl

 

voorzitter

Lid Algemene vergadering

 

Werkt als verantwoordelijke in de sector voor mensen met beperking. "Contactclowns in de Zorg leerde ik zo kennen en ik werd verliefd op deze werking. Het zacht en liefdevolle contact die de Gentleclowns maken met de doelgroep is bewonderingswaardig."

De werking van deze vzw is een absolute meerwaarde binnen het landschap van ouderenzorg en mensen met beperking.

 

 

 

Marc Vergaert

Penningmeester

Lid Algemene vergadering

 

 

Geert Allaerts

Secretaris

Lid Algemene vergadering

 

Hoi

Mijn naam is Geert Allaerts en sinds begin 2023 de nieuwe secretaris van de vzw.
Heb in het verleden jaren in het bestuur van een sportvereniging gezeten.
De eerste jaren als lid en daarna 8 jaar als voorzitter.
Waarom ik nu terug een bestuursmandaat wil opnemen in een totaal andere organisatie?
Heel simpel : het werk dat deze vzw verricht vind ik heel bijzonder, absoluut noodzakelijk en een schitterend project.
Ik hoop met mijn ervaring de werking te optimaliseren en zo de vzw nog beter , bekender en sterker te maken.
Vele clowneske groetjes

Geert

Tom Roos

Lid Algemene Vergadering

Ambassadeurs

Geert Baetens

"Vanuit mijn passie voor Gentle Clowning richtte ik in 2012 onze organisatie op met de steun van enkele clownscollega's. Vandaag zijn we met ons team actief over gans Vlaanderen."

 

Mijn vader had dementie. Ik begon mijn carrière als zelfstandige en dook op mijn veertigste weer de schoolboeken in. Ik studeerde Maatschappelijk Werk en verdiepte me van daaruit in de wereld van dementie. Ik heb gewerkt als referentiepersoon dementie in een woonzorgcentrum, en als consulent voor het expertisecentrum dementie. Ik stelde vast dat we in de zorg mensen en tijd tekort hebben. Theorie en praktijk ligt ver uit elkaar. Zorgverleners hebben nood aan tools die ze onmiddellijk kunnen toepassen zonder extra tijd. Ondanks dementie geen makkelijk onderwerp is laat ik mensen 'anders kijken' zelfs met een vleugje respectvolle humor. Vandaag geef ik vorming aan zorgverleners over belevingsgericht contact en humor bij personen met dementie.

Lees meer www.humorindezorg.be

 


Kasper Bormans

 

"Door hun opgewekte manier van met de bewoners om te gaan, spreken ze rechtstreeks hun emoties aan. Ze maken de brug met verloren plezieren. Als de bewoners huilen, huilen ze mee en als ze lachen, lachen ze mee. Voor de bewoners is dit een enorme steun omdat ze het gevoel hebben dat iemand ze begrijpt...”

 

Kasper Bormans is verbonden aan de Leuven School For Mass Communication Research en onlangs gepromoveerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen met onderzoek, onder supervisie van psychiater Dirk De Wachter, naar het verhogen van de levenskwaliteit bij mensen met dementie door communicatieve strategieën, en auteur van het boek 'Wat Alz'. ('Meningen 6/6/2020')

Lees meer www.kasperbormans.be.


 

Michel Follet

 

"Binnendringen in het hoofd, het hart, de ziel van te vaak vergeten mensen.  Zoiets kan je alleen doen met héél veel inlevingsvermogen, toewijding, tederheid en poëzie. Zinvol en waardevol.

Noem het : een roeping..."

 

Tv-en radiomaker, kermisfanaat, filmliefhebber, quizmaster, muziekfreak,.. Hij begon zijn tv-carrière op de openbare omroep, toen nog BRT, met een filmprogramma: ‘Cinemanie’, in die tijd een ontzettend populaire filmquiz. In 1992 stond hij mee aan de wieg van radiozender DONNA, waar hij ook acht jaar lang het ochtendblok presenteerde. Na een korte tussenstop bij Radio 2, stopte hij eind 2000 met zijn radiojob op de VRT. Michel Follet werkt momenteel voor de commerciële radiozender Joe FM, niet meer als presentator maar achter de schermen. Film laat hem nog altijd niet los sinds er een eind kwam aan het filmprogramma bij ATV, de Antwerpse regionale zender (na 21 jaar). Zo vult hij In het TV-magazine Primo wekelijks een volledige pagina onder de hoofding ‘Ciné Follet’. Verder schreef hij nog heel wat boeken.  Lees meer

 


Onze ereleden contactclowns (medestichters)

Nando
Nando

Van bij de opstart heb ik deze organisatie mee helpen oprichten.  Ondanks ik zelf niet meer als contactclown meeclown blijf ik hen een warm hart toedragen. 

Hoe ik ben als clown? Ik sta in verwondering en zing graag.  Ik geef een glimlach cadeau en zorg zowel voor aangename als ontroerende momenten. Ik laat mij verrassen door elke ontmoeting. (†10-09-2019)


Mando
Mando

Ook ik was erbij toen de groep opgericht werd in 2012.  Het clownen zelf ben ik reeds geruime tijd geleden gestopt maar ik blijf Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze steunen.


Glimiris
Glimiris

Toen in september 2012 de organisatie werd opgericht heb ik meegewerkt aan het schrijven van de visie en missie. Zelf clown ik niet in het team maar blijf ik vanop afstand de organisatie een warm hart toedragen. 

Als activiteitenbegeleidster in een voorziening heb ik het geluk om ook als contactclown voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen te mogen werken.  We genieten samen, in de eerste plaats gewoon van het samenzijn … want er moet helemaal niets.  We ervaren dat uit het niets altijd iets nieuws komt. Daarom zijn we samen nieuwsgierig en verrast naar … wat er komt … op dat moment.  Rarara … euhm … hé… dat is interessant.

 


Chan
Chan

Ik sta achter Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze. Ik heb de groep weten opstarten en dus de pioniersfase van op een afstandje mee gemaakt.


Tinkel Pinkel
Tinkel Pinkel

Na 7 jaar als contactclown te hebben gespeeld kan ik zeggen dat dit iets is wat je enkel kan doen vanuit je hart. Het spel van de clown vertrekt altijd vanuit het hart, en mijn hart wordt warm wanneer ik zie hoe Neuze Neuze in de loop der jaren is gegroeid. Ik speel zelf niet meer voor Neuze Neuze, maar ik hoop dat ze blijven groeien en zullen zorgen voor heel veel verwondering en mega veel geluk!