Ambassadeurs

Kasper Bormans

 

"Door hun opgewekte manier van met de bewoners om te gaan, spreken ze rechtstreeks hun emoties aan. Ze maken de brug met verloren plezieren. Als de bewoners huilen, huilen ze mee en als ze lachen, lachen ze mee. Voor de bewoners is dit een enorme steun omdat ze het gevoel hebben dat iemand ze begrijpt...”

 

Kasper Bormans is verbonden aan de Leuven School For Mass Communication Research en onlangs gepromoveerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen met onderzoek, onder supervisie van psychiater Dirk De Wachter, naar het verhogen van de levenskwaliteit bij mensen met dementie door communicatieve strategieën, en auteur van het boek 'Wat Alz'. ('Meningen 6/6/2020')

Lees meer www.kasperbormans.be.


Michel Follet

 

"Binnendringen in het hoofd, het hart, de ziel van te vaak vergeten mensen.  Zoiets kan je alleen doen met héél veel inlevingsvermogen, toewijding, tederheid en poëzie. Zinvol en waardevol.

Noem het : een roeping..."

 

Tv-en radiomaker, kermisfanaat, filmliefhebber, quizmaster, muziekfreak,.. Hij begon zijn tv-carrière op de openbare omroep, toen nog BRT, met een filmprogramma: ‘Cinemanie’, in die tijd een ontzettend populaire filmquiz. In 1992 stond hij mee aan de wieg van radiozender DONNA, waar hij ook acht jaar lang het ochtendblok presenteerde. Na een korte tussenstop bij Radio 2, stopte hij eind 2000 met zijn radiojob op de VRT. Michel Follet werkt momenteel voor de commerciële radiozender Joe FM, niet meer als presentator maar achter de schermen. Film laat hem nog altijd niet los sinds er een eind kwam aan het filmprogramma bij ATV, de Antwerpse regionale zender (na 21 jaar). Zo vult hij In het TV-magazine Primo wekelijks een volledige pagina onder de hoofding ‘Ciné Follet’. Verder schreef hij nog heel wat boeken.  Lees meer

 


Bestuur

Filip Bourgeois
Filip Bourgeois

Voorzitter

Lid Rvb en AV


Guy Bijl
Guy Bijl

Secretaris

Lid Rvb en AV


Marc Vergaert
Marc Vergaert

Penningmeester

Lid Rvb en AV


Geert Baetens
Geert Baetens

Oprichter - Coördinator


Tom Roos
Tom Roos

Lid AV


Onze ereleden contactclowns (medestichters)

Nando
Nando

Van bij de opstart heb ik deze organisatie mee helpen oprichten.  Ondanks ik zelf niet meer als contactclown meeclown blijf ik hen een warm hart toedragen. 

Hoe ik ben als clown? Ik sta in verwondering en zing graag.  Ik geef een glimlach cadeau en zorg zowel voor aangename als ontroerende momenten. Ik laat mij verrassen door elke ontmoeting. (†10-09-2019)


Mando
Mando

Ook ik was erbij toen de groep opgericht werd in 2012.  Het clownen zelf ben ik reeds geruime tijd geleden gestopt maar ik blijf Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze steunen.


Glimiris
Glimiris

Toen in september 2012 de organisatie werd opgericht heb ik meegewerkt aan het schrijven van de visie en missie. Zelf clown ik niet in het team maar blijf ik vanop afstand de organisatie een warm hart toedragen. 

Als activiteitenbegeleidster in een voorziening heb ik het geluk om ook als contactclown voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen te mogen werken.  We genieten samen, in de eerste plaats gewoon van het samenzijn … want er moet helemaal niets.  We ervaren dat uit het niets altijd iets nieuws komt. Daarom zijn we samen nieuwsgierig en verrast naar … wat er komt … op dat moment.  Rarara … euhm … hé… dat is interessant.

 


Chan
Chan

Ik sta achter Contactclowns in de Zorg NeuzeNeuze. Ik heb de groep weten opstarten en dus de pioniersfase van op een afstandje mee gemaakt.


Tinkel Pinkel
Tinkel Pinkel

Na 7 jaar als contactclown te hebben gespeeld kan ik zeggen dat dit iets is wat je enkel kan doen vanuit je hart. Het spel van de clown vertrekt altijd vanuit het hart, en mijn hart wordt warm wanneer ik zie hoe Neuze Neuze in de loop der jaren is gegroeid. Ik speel zelf niet meer voor Neuze Neuze, maar ik hoop dat ze blijven groeien en zullen zorgen voor heel veel verwondering en mega veel geluk!